Over Smiling Sky

Smiling Sky is opgericht in 2008 door Bedrijfskundig Informaticus Jelle Frans van der Woude uit Ter Idzard. ‘It’s a smiling sky’ is een Engelse uitdrukking voor ‘het is mooi weer’. Bij Smiling Sky staat het voor het gevoel dat je krijgt als ICT probleemloos werkt: daar word je blij van! Wij vinden dan ook dat techniek en ICT mensen blij moet maken. Dat is dan ook onze passie: mensen blij maken met mooie ICT-oplossingen.

Systeemontwikkeling

U kunt Jelle Frans inhuren als freelancer. Hij heeft brede kennis en ervaring op alle aspecten van systeemontwikkeling: van projectleiding, liefst als meewerkend voorman, tot het lesgeven aan junior systeemontwikkelaars, van informatie-analyse en prototyping tot het ‘down to earth’ programmeerwerk. Hij heeft zich de afgelopen jaren vooral bezig gehouden met Geo-ICT. Zo is hij gespecialiseerd in het ontwikkelen van Geografische Informatie Systemen (GIS) met GE Smallworld Magik (GE website).

Training

Tussen 2012 en 2016 is Jelle Frans parttime HBO-docent geweest bij Geo-ICT Training Center. Hij gaf het practicum Inleiding Systeemontwikkeling GIS met en gebruikte hiervoor PostGIS, QuantumGIS, Python, Moodle en Scrum.

Advisering

Als allround informaticus kan Jelle Frans advies geven over ICT-oplossingen voor allerhande automatiseringsvraagstukken. Enkele specialiteiten zijn: databaseontwerp, datakwaliteit, websitebeheer (WordPress, MediaWiki), Issue Management (Jira, Confluence), Apple OS X.

Netwerk

Jelle Frans heeft meer dan 30 jaar ervaring in de ICT-wereld en een breed netwerk opgebouwd. Hij is lid van Ruimteschepper, een netwerkorganisatie van zelfstandige Geo-professionals.