Over mij

Smiling Sky is the name of my company. I am computer science engineer JF van der Woude. You can hire me as a freelance contractor. I’m specialized in developing Geographic Information Systems (GIS), particulary using GE Smallworld.
This site is under development. You can find more details in my LinkedIn profile here.

Smiling Sky krijgt een nieuwe website. Neem hier alvast een kijkje. 

Smiling Sky is de eenmanszaak  van Bedrijfskundig Informaticus Jelle Frans van der Woude uit Ter Idzard.  ‘It’s a smiling sky’ is een Engelse uitdrukking voor ‘het is mooi weer’. Bij mij staat het voor het gevoel dat je krijgt als ICT probleemloos werkt: daar word je blij van! Ik vind dan ook dat techniek en ICT mensen blij moet maken. Dat is dan ook mijn passie: mensen blij maken met techniek en ICT.

U kunt mij inhuren als freelancer. Ik heb brede kennis en ervaring op alle aspecten van systeemontwikkeling: van projectleiding, liefst als meewerkend voorman, tot het lesgeven aan junior systeemontwikkelaars, van informatie-analyse en prototyping tot het ‘down to earth’ programmeerwerk. Ik heb me de afgelopen jaren vooral bezig gehouden met Geo-ICT. Zo ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen van Geografische Informatie Systemen (GIS) met GE Smallworld Magik (GE website). Verder heb ik ervaring met het bouwen van websites in WordPress, Joomla of iWeb. 

Ik vind het leuk om les te geven. Tussen 2012 en 2016 ben ik parttime HBO-docent geweest bij Geo-ICT Training Center. Ik gaf het practicum Inleiding Systeemontwikkeling GIS met en gebruikte hiervoor PostGIS, QuantumGIS en Python en Scrum.

Ik vind het logisch dat je als ICT’er je eigen werk goed automatiseert en ben een groot voorstander van online collaboration omgevingen. Als docent heb ik daarom bij Geo-ICT Opleidingen de Elektronische Leeromgeving (ELO) Moodle geïntroduceerd. Bij Ruimteschepper heb werk ik mee met het opzetten van een Enterprise Social Network met Yammer en CMNTY en bij Eduzon hielp ik mee met het ontwerpen een elektronisch cliëntendossier en berichtenplatform en heb ik issuetracking met Jira opgezet.

Ik vind het razend interessant wat er op internet gebeurt met social media. Ik volg diverse netwerken en ben actief bezig met verkennen van sommige. Ik ben een groot voorstander van Easycratie. Recent heb ik voor Ruimteschepper dit artikel geschreven over de kracht van Geo-Informatie en Social Media.

Momenteel werk ik veel voor Alliander en ontwikkel daar o.a. Quality Manager, een QAQC-tool voor Smallworld. Daarnaast werk ik voor GE en ontwikkel de importsoftware BAG en BGT voor Smallworld.

U kunt meer details vinden in mijn portfolio en mijn CV.
LinkedIn logo

Zie verder mijn profiel op  en  Follow JFvanderWoude on Twitter.